Lid F.E.N. nr: 1698 | Lid Dorpsraad Kermt

Privacyverklaring van VZW Carnavalscomite Kermt-Spalbeek-Tuilt

In deze privacyverklaring staat alle informatie met betrekking tot gegevensverzameling op de website van VZW Carnavalscomite Kermt-Spalbeek-Tuilt. We leggen hier uit hoe jouw gegevens op onze website geregistreerd, verwerkt en gebruikt worden en met wie je contact kan opnemen voor vragen.

Deze versie is voor het laatst herzien op 01/06/2018

1         Verantwoordelijke voor de gegevensverwerking

VZW Carnavalscomite Kermt-Spalbeek-Tuilt is als verantwoordelijke instantie via onderstaande contactgegevens bereikbaar:
Post: Heerstraat 6, 3510 Kermt-Hasselt
Telefonisch: +32 0496401770
Mail: info@carnavalscomite.be

2         Welke gegevens verzamelen wij?

Om iedereen zo goed mogelijk van dienst te kunnen zijn, verzamelen we op onze website volgende persoonsgegevens:
– Jouw ip adres(sen) als je onze website bezoekt
– Jouw naam en e-mailadres als je deze achterlaat via ons contactformulier of bij de registratie voor de nieuwsbrief. In elke nieuwsbrief heb je de optie om je gemakkelijk en gratis uit te schrijven.
– Jouw gegevens die je invoert bij het inschrijven voor deelname aan onze Paasmaandagoptocht.
– Gegevens over jouw activiteit op onze website
– Jouw locatiegegevens
– De internetbrowser en het apparaattype waarmee je onze website bezocht hebt

3         Waarom verzamelen wij deze gegevens?

Enerzijds verzamelen we gegevens van je zoals jouw activiteit op onze website, jouw locatiegegevens en browser en apparaattype om onze website goed te laten werken en zodat deze gemakkelijk te gebruiken is. Dit doen we door het gebruik van cookies (hierover meer onder paragraaf 5). Anderzijds, wanneer je contact met ons opneemt of je inschrijft voor onze nieuwsbrief of deelname aan de paasmaandagoptocht, houden we hier de ingevoerde gegeven bij.

4         Op welke rechtsgrond verwerken we jouw gegevens?

Wij baseren ons op twee rechtsgronden voor het verwerken van jouw gegevens:
– We vragen toestemming aan de betrokkene voor het verwerken van zijn of haar gegevens.
– We verwerken de gegevens van de betrokkene voor een contract of dienstverlening voor te bereiden of uit te voeren.

5         Cookies

Cookies zijn kleine tekstbestanden die door jouw browser worden geplaatst. Ze bevatten informatie zoals bijvoorbeeld de taalvoorkeur van de bezoeker, zodat hij die informatie niet opnieuw moet ingeven bij een volgend bezoek aan dezelfde website. Sommige cookies zorgen ervoor dat een website grafisch netjes verschijnt, andere dat een websiteapplicatie correct werkt.

Als je cookies wenst te blokkeren, kun je dat via jouw browserinstellingen doen. Hou er wel rekening mee dat bepaalde grafische elementen misschien niet mooi zullen verschijnen, of dat je bepaalde applicaties niet kan gebruiken als je cookies uitschakelt. De website van VZW Carnavalscomite Kermt-Spalbeek-Tuilt gebruikt de volgende cookies:

– Functionele cookies: zij vergemakkelijken en personaliseren jouw website bezoek en uw gebruikservaring.
– Analytische cookies (van derde partijen): zij verzamelen informatie om de inhoud van onze website te evalueren en te verbeteren (bv. Google analytics cookies). Deze cookies verzamelen informatie over uw computer en jouw bezoek aan onze website, zoals jouw IP-adres, de pagina’s die je bezoekt, de browser die je gebruikt, de websites die je eerder bezocht, geografische gegevens zoals jouw locatie, jouw voorkeurstaal en de tijd en duur van jouw bezoek.

6         Wie heeft er toegang tot jouw gegevens?

VZW Carnavalscomite Kermt-Spalbeek-Tuilt doet beroep op derde partijen om bepaalde (verwerkings)activiteiten uit te voeren, zoals het hosten van de website. Wij sluiten met deze derde partijen een bewerkersovereenkomst af zodat jouw gegevens met hetzelfde niveau van beveiliging en vertrouwelijkheid omgaan als wij. Moest er door een fout toch gegevens beschadigd of verloren raken, is VZW Carnavalcomite Kermt-Spalbeek-Tuilt is niet aansprakelijk. Wel doen wij er alles aan om dit in samenwerking met deze derde partij zo snel mogelijk op te lossen. Persoonsgegevens worden niet aan andere partijen doorgegeven, behalve wanneer dit door de wet of een gerechtelijk bevel zou worden vereist. Alle gegevens worden binnen de EU verwerkt.

7         Hoe worden jouw persoonsgegevens beveiligd?

VZW Carnavalscomite Kermt-Spalbeek-Tuilt doet er alles aan om jouw gegevens zo veilig mogelijk te houden. Dit doen we door middel van HyperText Transfer Protocol Secure, afgekort HTTPS. Dit is een uitbreiding op het HTTP-protocol met als doel het veilig uitwisselen van gegevens. Daarnaast beloven wij jouw gegevens niet te wijzigen of verwijderen, tenzij dit door jou gevraagd wordt (meer hierover onder paragraaf 9). We maken tijdig back-ups van de gegevens om ervoor te zorgen dat deze niet verloren gaan.

8         Hoe lang worden jouw gegevens bewaard?

VZW Carnavalscomite Kermt-Spalbeek-Tuilt bewaart je persoonsgegevens niet langer dan strikt nodig is om de doelen te realiseren waarvoor je gegevens worden verzameld.

9         Jouw rechten

Er zijn enkele rechten waar jij als gebruiker beroep op kan doen.

           Recht op inzage/toegang

Iedere gebruiker en bezoeker heeft het recht om toegang te vragen tot zijn informatie en deze in te kijken. Ook mag hij bekijken hoe zijn gegevens verwerkt worden.

           Recht op rechtzetting

De gebruiker heeft steeds het recht om na inzage bepaalde persoonsgegevens te laten verbeteren, aanvullen of wissen.

          Recht om te worden vergeten

De gebruiker heeft het recht om volledig uit alle systemen en databases gewist te worden.

          Recht om klacht in te dienen

De gebruiker heeft steeds het recht om een klacht in te dienen bij de Privacycommissie wanneer hij of zij vindt dat de persoonsgegevens op een onrechtmatige manier verzameld en verwerkt worden.

          Recht om toestemming in te trekken

Elke gebruiker of bezoeker waarvan er persoonsgegevens verzameld worden, heeft het recht om zich te verzetten tegen de verwerking van die gegevens.

          Recht op beperking van de verwerking

De betrokkene heeft het recht om de verwerking van zijn persoonsgegevens (tijdelijk) te beperken.

          Recht op overdraagbaarheid

De betrokkene heeft recht om zijn persoonsgegevens aan en andere verantwoordelijke over te dragen

          Recht om zich te verzetten tegen beslissingen op basis van geautomatiseerde verwerkingen

De gebruiker heeft het recht om de automatische profilering te laten uitschakelen.

Wanneer je op één van deze vlakken last ondervindt, dan kan je contact opnemen met VZW Carnavalscomite Kermt-Spalbeek-Tuilt via info@carnavalscomite.be.
VZW Carnavalscomite Kermt-Spalbeek-Tuilt kan jouw verzoek niet verwerken zonder bewijs van identiteit.

EU e-Privacy Directive

This website uses cookies to manage authentication, navigation, and other functions. By using our website, you agree that we can place these types of cookies on your device.

View e-Privacy Directive Documents

You have declined cookies. This decision can be reversed.

You have allowed cookies to be placed on your computer. This decision can be reversed.

© 2017 Carnavalscomite. All Rights Reserved. | Designed By JoomShaper by framework Joomla. | Bulk email: Software use by Carnavalscomité for send emails

Please publish modules in offcanvas position.